YSIT TÖIHIN

 

Rekrytoimme nuoria Taimitekoon, hae mukaan!

Yhdistyksemme on mukana 4H:n Taimiteko-toimintamallissa kesällä 2020. Taimiteossa istutetaan Suomeen uutta metsää ja samalla työllistetään nuoria. Nyt etsimme toiminta-alueeltamme kesätöitä kaipaavia nuoria, pääasiallisesti yhdeksäsluokkalaisia.

Taimien istuttaminen tapahtuisi näillä näkymin kesäkuun alun ja juhannuksen välisenä aikana. Sinut koulutetaan taimien istuttamiseen ja saat istuttamisesta 0.40 euroa per istutettu taimi urakkapalkkana. Solmit työsopimuksen yhdistyksemme kanssa. Saat myös istuttamiseen tarvittavat välineet (pottiputki, hanskat) sekä ohjeistukset yhdistyksestämme.

Haluatko siis olla mukana torjumassa ilmastonmuutosta istuttamalla uutta hiilinielua ja samalla ansaita omaa rahaa? Jos vastasit kyllä, laita meille sähköpostilla työhakemus henkilö- ja yhteystietojesi kera (nimi, ikä, asuinpaikkakunta) osoitteeseen: sari.pihlajamaa@4h.fi

Kuten kaikki ryhmämuotoinen toiminta, myös taimien istuttaminen on riippuvainen vallitsevista poikkeusolosuhteista, jotka liittyvät koronaviruspandemiaan. On siis mahdollista, että taimia ei päästäkään istuttamaan kesäkuussa 2020. Pidämme sinut ajan tasalla rekryn etenemisestä.

Lue lisää Taimiteosta, sivuilla myös viime kesänä istuttamassa olleiden nuorten kokemuksia: https://www.taimiteko.fi/

 

 

 

Ysit töihin yhdessä 4H:n kanssa

 

4H-järjestön Ysit töihin -hankkeen avulla parannetaan nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitoja tarjoamalla valmennusta ja koulutusta, sekä autetaan nuoria saamaan töitä vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä. Joka vuosi 50 000 nuorta päättää peruskoulun, ja lyhytkin työkokemus on tässä vaiheessa erityisen tärkeä.

Onnistunut kesätyökokemus 16-vuotiaana vahvistaa nuoren uskoa selviytymiseen työelämässä, ja ensimmäinen työpaikka avaa tietä seuraavalle. Samalla nuorelle jää muistijälki, että oma kotikunta on hyvä paikka tehdä työtä.

Ysit töihin on valtakunnallinen toimintamalli, jota Mänttä-Vilppula toteuttaa Pirkanmaalla.

Nuorille

on tarjolla apua kesätyöpaikan hakemiseen, koulutusta ja valmennusta sekä tavoitteena kesätyöpaikka.
Mänttä-Vilppulan nuoret 9.- luokkalaiset suorittavat 4H-yhdistyksen toteuttaman Ajokortti työelämään koulutuksen kevään aikana.

Työnantajille

on tarjolla tälle kesälle 96 työelämätaitoihin perehdytettyä nuorta. Työnantajilla on mahdollisuus vaikuttaa oman paikkakunnan nuorten tulevaisuuteen. Työnantaja voi myös palkata kesätyöntekijän 4H:n kautta, joka hoitaa työnantajavelvoitteet ja laskuttaa nuoren palkkakulut.
Työnantajina voivat toimia niin yritykset, yhteisöt kuin kotitaloudetkin.

Muille yhteistyökumppaneille

Haluatko olla mukana tarjoamassa mahdollisuuksia nuorten saumattomaan siirtymiseen kohti työelämää? Voit lahjoittaa kesätyöpaikan paikkakunnan 9.luokan päättävälle nuorelle 400 eurolla,                                          

lisätietoja https://4h.fi/toita/ota-nuori-toihin/4h-kesatyohaaste/.

Voit myös tukea Ysit töihin -projektia muuten kuin työllistämällä nuoria. Otattehan yhteyttä, niin mietitään,

miten saamme yhteistyöllä Ysit töihin!

 

Mänttä-Vilppulan 4H-yhdistys
Sari Pihlajamaa, toiminnanjohtaja

050 3470109, sari.pihlajamaa@4h.fi
www.4h.fi/manttavilppula, @manttavilppula4h (Facebook, Instagram)